Full fart frammåt !! - Håll tätt bakåt ?

jag har tyvär just sett en svacka i Hvs trupp inför kommande säsong. truppen ser ju grym ut på forward sidan med 3 starka kedjor samt en helt OK fjärde lina, (sett ur Hv ögon ska tillägas..) hade det vart ett mindre namnkunnigt lag så hade lindström- ullström- sundh kedjan vart en väldigt bra kedja. men nu är det ju så att det är Hv vi snackar om, och har man sveriges bästa förstakedja samt två andra grymma kedjor så är det klart att den fjärde formationen glänser lite svagare. men den är inte dålig, inte alls!

nu till det trassliga i Hvlaget.. stillman får ta sig i kragen och värva en offensiv back! det är jag nog inte ensam om att tycka. visst vi har 7 stycken backar, men vad är det för backar vi satsar på egentligen? den backuppsättning Hv har är inte rustat för producera poäng. den enda målfarliga backen vi har är Pasi Puistola, och möjligtvis David Petraseks bössa som glimtar till då och då. Det känns som att Stillman ( Hvs sportchef ) satsat på mer defensiva backar än produktvia, vilket är både bra och dåligt enligt mig. Bra är det för att vi har så produktiva forwards som bör göra MINST 3 mål per match, och då kan backarna satsa fullt bakåt.. men å andra sidan så har vi Elitseriens bästa målvakt mellan stolparna, så lägg mer krut på en backsniper så vi gör fler och fler mål. och viktigast av allt! powerplay.. du gör inga mål i PP om du inte har backar som kan skjuta. så enkelt är det, de flesta mål som görs i powerplay kommer från skott av en back från blålinjen. har jag fel?

nu har jag kommit av mig lite här ..
jo justja, ny back var det ja!

Hv behöver en offensiv back, det är nästan ett måste känner jag, men då kommer problemet.. vi har redan 3 backpar, plus en extra back. det är skitbra med bred trupp! det är alltid bra att ha extra spelare för spelare skadar sig hit och dit, men vi kan inte spela med 8 backar, då måste spelare stå över matcher och så funkar inte hockeyn i dagens elitserie. det betyder att vi måste göra oss av med minst en back. men VEM!? ward har ju anslutit till truppen och skrivit 2 års kontrakt. ( älskar't för övrigt ) men jag tycker att det var rent ut sagt IDIOTISKT av stillman att låta johan björk skriva 2 årskontrakt.. varför? jo han gjorde knappt några poäng frammåt, han spelar varken powerplay eller boxplay, han värvades från Malmö (!) en jävla bonkarklubb som spelar i allsvenskan.. dessutom har jag hört att han har högre lön än en normal elitseriespelare har.. vafan? sälj dynghögen och skaffa en grym powerplay back som producerar! för Hv sitter på pengar det gör dom, och då är det väll lämpligt att lägga till några extra slantar och få en rejäl back som kan spela powerplay. I och med att mikko Louma ( bilden nere ) sticker till moskva för spel i KHL så blir vi av med våran mest målfarliga back. dessutom betyder det att Nichlas Torp får lite speltid, och i värsta fall stå över matcher. och Torp har även han skrivit på 2 års kontrakt. Bredden har vi , men ska vi lägga pengar på spelare som inte ens ska spela i Hv tröjan under hela säsongen? vi måste alltså låna ut spelarna till allsvenska klubbar för att dom ska få någon som helst speltid. och som alla sportintresserade vet, så stannar inte spelare länge om dom inte får den speltid dom kräver eller behöver.

på tal om utlåningar, så kan jag tänka mig att de yngre arteleriet i Hv kommer att bli utlånade till allsvenska klubbar som vanligt, det är bra. De behöver så mycket tid de kan få, för det blir inte några 15-20 minuter per match i Hv inte. Ge dom så mycket matcher dom kan. Sen vet inte jag hur Hvs nya tränare Janne Karlsson fungerar, om han låter dom spela. men har han hängt med i svängarna så vet han hur Tedenby flyger fram på isen, hur Önerud spelar fysiskt som en fullvuxen back, osv..

Nehe jaha nehe, ett långt Hv inlägg blev det nu, inte för att stillman kommer att läsa det här precis, men det finns ju ändå en chans på .. biljonen?

Hvs trupp i nuläget:

Liv
Andersson

Petrasek - Puistola
Grillfors - Ward
Gustafsson - Björk
Torp

Thörnberg - Davidsson - Voutilainen
Laine - Beech - Ledin
Tedenby - Falk - Melin
Lindström - Ullström - Sundh
Önnerud

Hej med er.


Kommentarer
Postat av: Hv-fan

bra syfte men ganska dåligt skrivet. Öva på det så blir detta nog en bra blogg

2009-08-02 @ 02:30:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0