Full fart frammåt !! - Håll tätt bakåt ?

jag har tyvär just sett en svacka i Hvs trupp inför kommande säsong. truppen ser ju grym ut på forward sidan med 3 starka kedjor samt en helt OK fjärde lina, (sett ur Hv ögon ska tillägas..) hade det vart ett mindre namnkunnigt lag så hade lindström- ullström- sundh kedjan vart en väldigt bra kedja. men nu är det ju så att det är Hv vi snackar om, och har man sveriges bästa förstakedja samt två andra grymma kedjor så är det klart att den fjärde formationen glänser lite svagare. men den är inte dålig, inte alls!

nu till det trassliga i Hvlaget.. stillman får ta sig i kragen och värva en offensiv back! det är jag nog inte ensam om att tycka. visst vi har 7 stycken backar, men vad är det för backar vi satsar på egentligen? den backuppsättning Hv har är inte rustat för producera poäng. den enda målfarliga backen vi har är Pasi Puistola, och möjligtvis David Petraseks bössa som glimtar till då och då. Det känns som att Stillman ( Hvs sportchef ) satsat på mer defensiva backar än produktvia, vilket är både bra och dåligt enligt mig. Bra är det för att vi har så produktiva forwards som bör göra MINST 3 mål per match, och då kan backarna satsa fullt bakåt.. men å andra sidan så har vi Elitseriens bästa målvakt mellan stolparna, så lägg mer krut på en backsniper så vi gör fler och fler mål. och viktigast av allt! powerplay.. du gör inga mål i PP om du inte har backar som kan skjuta. så enkelt är det, de flesta mål som görs i powerplay kommer från skott av en back från blålinjen. har jag fel?

nu har jag kommit av mig lite här ..
jo justja, ny back var det ja!

Hv behöver en offensiv back, det är nästan ett måste känner jag, men då kommer problemet.. vi har redan 3 backpar, plus en extra back. det är skitbra med bred trupp! det är alltid bra att ha extra spelare för spelare skadar sig hit och dit, men vi kan inte spela med 8 backar, då måste spelare stå över matcher och så funkar inte hockeyn i dagens elitserie. det betyder att vi måste göra oss av med minst en back. men VEM!? ward har ju anslutit till truppen och skrivit 2 års kontrakt. ( älskar't för övrigt ) men jag tycker att det var rent ut sagt IDIOTISKT av stillman att låta johan björk skriva 2 årskontrakt.. varför? jo han gjorde knappt några poäng frammåt, han spelar varken powerplay eller boxplay, han värvades från Malmö (!) en jävla bonkarklubb som spelar i allsvenskan.. dessutom har jag hört att han har högre lön än en normal elitseriespelare har.. vafan? sälj dynghögen och skaffa en grym powerplay back som producerar! för Hv sitter på pengar det gör dom, och då är det väll lämpligt att lägga till några extra slantar och få en rejäl back som kan spela powerplay. I och med att mikko Louma ( bilden nere ) sticker till moskva för spel i KHL så blir vi av med våran mest målfarliga back. dessutom betyder det att Nichlas Torp får lite speltid, och i värsta fall stå över matcher. och Torp har även han skrivit på 2 års kontrakt. Bredden har vi , men ska vi lägga pengar på spelare som inte ens ska spela i Hv tröjan under hela säsongen? vi måste alltså låna ut spelarna till allsvenska klubbar för att dom ska få någon som helst speltid. och som alla sportintresserade vet, så stannar inte spelare länge om dom inte får den speltid dom kräver eller behöver.

på tal om utlåningar, så kan jag tänka mig att de yngre arteleriet i Hv kommer att bli utlånade till allsvenska klubbar som vanligt, det är bra. De behöver så mycket tid de kan få, för det blir inte några 15-20 minuter per match i Hv inte. Ge dom så mycket matcher dom kan. Sen vet inte jag hur Hvs nya tränare Janne Karlsson fungerar, om han låter dom spela. men har han hängt med i svängarna så vet han hur Tedenby flyger fram på isen, hur Önerud spelar fysiskt som en fullvuxen back, osv..

Nehe jaha nehe, ett långt Hv inlägg blev det nu, inte för att stillman kommer att läsa det här precis, men det finns ju ändå en chans på .. biljonen?

Hvs trupp i nuläget:

Liv
Andersson

Petrasek - Puistola
Grillfors - Ward
Gustafsson - Björk
Torp

Thörnberg - Davidsson - Voutilainen
Laine - Beech - Ledin
Tedenby - Falk - Melin
Lindström - Ullström - Sundh
Önnerud

Hej med er.


svenne bananas

har inget intressant att skriva, vart med dani o wille senaste dagarna och de har sovit här 2 nätter. monopol, fifa, poker, film och fläsk är det som vi ägnat tid åt. 

imorgon kommer mech o fech hem igen efter sin 4dagars tripp till skåne. har vart så jävla skönt att få va hemma själv, kan göra precis vad jag vill. har dock inte blivit något naken gående i huset som är så skönt annars. sorry grannar, ingen nudist den här veckan (Y)

Per-johan " pebben" axelsson har skrivit på 5 års kontrakt med frölunda.. det är en GRYM värvning. pebben har lirat i boston, NHL i flera flera år. men han börjar ju bli gammal och vänder hem som de flesta gör.

har beslutsångest för skolstarten, mår så jävla dåligt över det. jag vill inte gå bygg. jävla piss det känns nu.

hejdå.

Lika som bär .... sid - fridolf ?


Teddy :)



Mattias Tedenby, Hvs 18 åring har vart på läger med New Jersey Devils som han blev farmad av förra året. de säger att han gjort väldigt bra ifrån sig och att han kan va redo för NHL spel redan nästa säsong. riktigt kul för mattias, dock en förlust för Hv. men grymt kul att Hv kan fostra upp NHL spelare :)

idag blev det fotboll för hela slanten, wille och dani kom hit runt 12 slaget. kollade på manchester united - malaysia och united vann med 3-2 efter att nyförvärvet från Newcastle, michael owens gjort mål i slutminuterna. gullegrisen gjorde också mål ska nämnas !
sedan såg vi gothia cup finalerna, och grattis eskilstuna city p17 och eskilstuna united f17 till gulden !
annars var dagens match wolverhampton (england) mot nåt brasilianskt lag. det blev straffar och wolverhamptons målvakt räddade hela 4 av 5 straffar ! grymt asså.

Nu ska jag se min film Hv71 highlights 2004 och njuta av guldet igen för 1971a gången :)

Tji.

Glory Glory Man United <3

jag och dani sov hos wille igår. vi spelade basket, käkade pizza och spelade fifa från typ 10 till 4. en trevlig kväll som vanligt, sedan idag spelade vi lite fifa och sedan drog vi och spelade fotboll i slagsta innan jag såsmåningom cycklade hem. fjeldstads var på besök, vi grillade och så. men varken andreas eller chrille kom, fast senare kom chrille förbi och hälsade på och hämtade tändare. stora delar av kvällen har jag fått hjälp av andreas att försöka få igång mitt NHL 09 som jag laddat ner, får nämligen inte tag på någon CDkey men det skulle lösa sig sa han och jag litar på han (Y).

imorgon blir det fotboll för hela slanten, först ska vi se Manchester Uniteds match i malaysya klockan 12, sedan äre gothia cup final och det är ju faktiskt 2 eskilstuna lag med :) flickor 17 eskilstuna united och pojkar 17 eskilstuna city. så de två matcherna ska vi se på, jag skulle även vilja se reprisen av newcastle-liverpool klockan 5 men det krockar ju tyvär med finalen så blir nog tyvär inget Geordie snack från min sida. och för de oallmänbildade små krakarna så är Geordie newcastles accent, d.v.s deras dialekt som är väldigt speciell. den är rolig men dock oförståelig.. somsagt mycket fotboll imorn!

hockey nyheter då .. nja inga större saker har väll hänt. oj så jag ljuger, Dallas stjärnan Joel Lundqvist ryktas komma hem till sverige igen och frölunda. frölunda vill ge honom 25 miljoner kr! för ett sexårs kontrakt. det är redan klart vad joel har valt, men det är ännu inte publicerat om han kommer hem till göteborg eller stannar i NHL. annars inga större saker, förutom att just frölunda behåller Johan Holmqvist, Riku Hahl och Janne Niskala som var på väg till NHL.

hörlurarna är på , technon är på högsta volym och jag njuuuuuuuter.
 
Daniel

 

vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha


It's easier to lie..

käkade på american idag innan jag åkte till doktorn klockan 2 för att kolla hjärtat. gjorde ekg test, och massa saker jag inte vet vad de heter.

sedan åkte jag till wille, spelade fifa och chillade. sen åkte jag hem igen och då började det spöregna här.. har aldrig sett så mycket regn faktiskt. var lite scary, men som tur är så bor man uppe på berget så allt vatten rinner ner ;)

ikväll ska jag tare lugnt som vanligt. kolla på en eller två filmer säkert och hitta på något.
vi hörs apjävlar.



texten stämmer inte !



NEJ jag är inte rädd för katter, jag gillar dom bara inte. så att barn alltid säger sanningen är så mycket lögn det kan bli.
taget ur min skolbok i 1an 2an..   hittade även andra fina citat från min urgamla dagbok som ,
- ida va ja på håki
- ida såv farmor härr

jag hittade en hel låda med gamla saker från min barndom, bl.a massa fina teckningar och skolarbeten. jag fällde en och en annan tår när jag läste mina framtidsplaner..
* när ja e vuxen så ska ja bli hocky profs i jönköping.

ja fina saker hittade man allt.. senare så åkte vi hem till farmor för hon fyllde år, träffade massa släkt och extra roligt att träffa micke och jocke haals som man inte sett på ett par år :) träffar ju den tredje brodern i skolan då och då, men inte dessa två. och visst sitter de gamla takterna i sig, såfort jag tittar på jocke så börjar han as flabba precis som mig. jag förstår det inte, inget kul har hänt men ändå börjar båda gråta av skratt när vi ser varandra. lika underhållande varje gång :')

övningskörde dit och hem också föresten, var ett tag sen nu men gick galant som vanligt. imorn ska ja äntligen till doktorn för att kolla mitt hjärta, fått vänta så länge nu men äntligen får jag veta.

DO

страстью, традиции, гордость

sitter och käkar negerbollar och ett stort glas mjölk. livet leker mate ;)
imorgon fyller farmor år så blir tårta i torshälla som gäller den största delen av dagen.
 ikväll ska jag nog se filmen fired up, hoppas den är bra :)

HAN SKA JAG HA !! :O  så jävla supermega gullig så det finns inte.
han ska heta DO, basse, bernard eller billy.

Basset for life <3


ni ser ju ut som ett gäng blöta katter!

det har ju hänt en del saker i hockeyväg under tiden jag vart borta, så tänkte börja med att nämna några intressanta nyförvärv för diverse elitserie klubb.

* Marcus Nilsson återvänder till Djurgården igen efter en säsong i Lomomotiv Yaroslavl.
* Ivan Majesky lämnar LHC för spel i Skellefteå. TUNG back som är känd för sina kraftiga tacklingar, ett rejält lyft för Skellefteå.
* Forwarden Kent Mcdonell lämnar skellefteå, ny adress  -  Färjestad, och just Färjestad har även gjort klart med föredetta SSK aren Dragan Umicevic.
* Dominik Granak spelar i Rögle denna säsong istället för mästarna från i fjol.

Annars har det inte vart några större nyförvärv, några skitspelare hit och dit.
Det jag undrar mest är hur fan Färjestad har tänkt på målvaktssidan? de gör sig av med landslagsmålvakten jonas gustavsson som var väntat såklart, men att ersätta han med 2 oerfarna unga målvakter.. snacka om att ha press på sig.
Robin Rahm från Borås i allsvenskan, och förra säsongens andremålvakt i SSK henrik karlsson.. man vinner inte guld utan grymma målvakter, så är det bara. visst Henrik spelade ju bra när han fick chansen, och hade hög procent om jag inte minns helt fel, men det är ingen guld målvakt. så Färjestad är inte någon guldfavorit enligt mig iallafall..

LHC har bäst trupp, tätt framför Hv71 ( enligt mig ), grym målvakt Fredrik Norrena som jag för övrigt hatar, och sedan kommer ju mårtensson och magnus johansson tillbaka från ryssland, men dock ingen weinhandl.
Luleå har den intressantaste truppen tycker jag, bröderna abbot från rögle är ju riktiga poängmaskiner, och sen så vänder jonathan hedström hem till klubben där han hör hemma. grymt nyförvärv från västerås också, målkungen per albrandt kommer samt robin jonsson från timrå och fransson från LHC. samtidigt stannar nyckelspelare som martin chabada, jan sandström och målvakten mattias modig och det gör Luleå till ett väldigt komplett och stabilt lag med erfarenhet, fart, bra målvakt och kreativitet i form av spelare som olausson, abbot bröderna och de yngre arteleriet.
Tyvär sticker ju Luleås föredetta två bästa spelare i laget, linus omark och johan harju till ryssland men trots det har Luleå en riktigt rolig trupp. skulle tippa på att luleå håller sig i mitten av tabellen som i fjol.

Le mat - Jönköping 2010

Daniel

Home sweet home

jag har varken tid eller ork för att skriva allt som hänt i norge, eller tid har jag ju.. men tänker inte lägga den på ett blogg inlägg. men kan ju säga att vi åkte måndag förmiddag och kom hem idag lördag på eftermiddagen. sammanlagt 12 timmar bussfärd. ditresan gick jävligt fort, men hem däremot, uschnej det kändes som en evighet. jag var den som fick sitta ensam varje gång vi satte oss på bussarna, och mina färdkamrater som satte sig bredvid mig kan beskrivas såhär,
tant, arab, pudding, gubbe, kines.
och somsagt i måndags så var vi i oslo hos systra min. resten av dagarna har bestått av tennis, promenader, kort, rundturer, köpcenter, hamnen, konstant ätande, och trevliga kvällar.
 gick upp klockan kvart över 6 idag, för att bege oss till asker med bil och ta tåget därifrån till oslo, och ta bussen där ifrån till karlstad där vi fick byta buss för att bakrutan hade gått sönder, och där ifrån  ny buss till örebro där vi bytte buss till bussen som gick till home sweet home Etuna.

ikväll blir det chilla, ska kolla på 2 bra filmer senare.
harold and kumar 22.00 och evan den allsmäktige 23.40 direkt efter :)

hade gott så hörs vi.

saku koivu är klar för Ducks :) det gillas, REJÄLT!




ær och hælsar på trikåtomas !

tredje dagen i norge, skriver nær jag kommer hem om hur veckan vart. men iallafall så kom vi till oslo i måndags och hælsade på syrran i hennes och hennes kompisars lægenhet. sedan åkte vi till asker dær danieles syrra bor på en camping. har vart dær hela tiden, men klantig som jag ær så glømde jag min medecin hos syrran så fick ta en timmes bussresa idag in till oslo igen. har kækat pizzabuffe idag igen med sis och nu sitter jag på ett internetcafe och kækar bulle, avis? sjælvklart att ni ær. ska strax åka tillbaka till asker igen før ikvæll ære tennis som gæller. grabbarna ska få så mycket spø !
igår var det trevligt också, satt nere vid stranden och grillade jag,dani,wille, valentina och sofia. vældigt trevligt.
aja det får ræcka så længe vettni, komme hem på lørdag :)

tji

byebye sverige

igår när jag kom hem från farmor så käkade jag hemmagjord pizza som får 10+, mums. sedan så chillade jag mest vid datorn och så, sen gick jag ut och kollade på NHL classics på canal +. edmonton oilers mot new york islanders från 1980. och då somnade jag, sen vaknade jag igen vid 11. kollade på ducks filmen till 1 och då somnade jag :) 
så jävla skönt att få sova, vaknade idag runt 2, så sov ut rätt bra där. 

idag har jag bara packat hela dagen för imorgon, ja imorgon drar jag, dani o lillewill till norge ;) avfärd 10.25 swebuss.
har fixat massa gott käk till bussen, flääsk. det jag kommer sakna mest är.. när man sätter sig vid datorn runt 12 på kvällen, och lutar sig tillbaka i sin sköna fotölj, tuggar på något gott, och går in på msn och dunkar hög musik från spotify. varför man sedan sitter där i 4-5 timmar kan man diskutera, men gud så skönt det är att bara relaxa ;) de kommer jag sakna. och somsagt, kan inte svara på sms fören lördag. så snål är jag (Y)

eftersom att det är norge som gäller nu så ska jag inte kalla fridolf för tönt idag, nej idag är du en tallefjant :)


Hejdå smederna, hejdå speedway i eskilstuna



domedagen är framme, smederna får inte vara med i nästkommande års elitserie p.g.a ekonomisk kris. det betyder att de får köra i allsvenskan, och det resulterar i att alla toppförare försvinner.. och det betyder att smederna ska ta sig upp i elitserien med förare som linus eklöf som inte ens platsar som reserv i dagens lag.. därmed kan vi alltså säga att speedway epoken i eskilstuna är över. klassiskt lag som alltid ska finnas med tycker man ju, men tyvär så blir det såhär nu. jag skulle kunna skriva flera flera sidor om alla minnen jag har från speedwayen och berätta hur mycket den betytt i mitt liv. men det har jag inte ork för och det är nog ingen som vill läsa ändå så. det är både en och två tårar som rinner ned för kinden när man får reda på detta.. riktigt jävla synd är det.

ivan majesky f.d LHC är klar för skellefteå
 och fredrik bremberg fd djurgården är klar för ryska ligan.

tommy sjödin, mr brynäs blir ny tränare i rögle
abbot bröderna ska spela i luleå
och LHC får tillbaka magnus johansson och mårtensson men dock inte weinhandl, tack för den.
kahnberg och somervuori ska spela i brynäs
och NHL stjärnan hävelid dissar SSK och väljer rivalklubben LHC.


godnatt


blablabla

jahapp, jag hade inte tänkt att skriva någonting för jag inte hade lust.. men jag har inget bättre för mig just nu så får väll skriva någoting som förhoppningsvis roar någon stackars krake där ute. klockan är 7 och jag är vrålhungrig.
jag hade tänkt att jag skulle sova senast 3 idag, men så blev jag fast här vid datorn ändå, och vid 5 bestämmde jag mig för att det inte är lönsamt att lägga sig och sova då för då vaknar jag som vanligt aldeles för sent kommande dag. jag är ju inte trött så det är inga större konstigheter med att jag är vaken, det är bara det att jag itne vet vad jag ska göra resterande tid tills alla vaknar.. som tur är så har jag ju fridolf att prata med, vilket jag gjort hela natten/morgonen också så. och det var ju tack vare henne som jag inte kom i säng heller, din nöt !!! så ja, jag får väll fortsätta prata med tönten. fast när mamma åker till jobbet, om sisådär 20 minuter så ska jag gå ner och steka hamburgare :) är så jävla hungrig just nu, och pizzerian öppnar inte fören 11 så ja får steka mig ett par hästkotletter istället och äta. sätter nog på en och en annan film sen också, förmodligen så ska jag se Hv-LHC, nån av de 4 finalerna jag har.
jaha nehe jaha, lägger mig skapligt tidigt ikväll, för dels kommer jag va trött och dels ska jag upp tidigt och lägga tak hos farmor.

lite trevligt vetande om hur höga spelarlönerna är för svenskarna i NHL.
Daniel Alfredsson - Ottawa, tjänar mest bland svenskarna, 68,8 miljoner per år..
en konstig sak däremot, patric hörnqvist, målmaskin under elitserien för 2 och 3 år sen, och som fick kontrakt med nashville, endast får 4,7 miljoner kroner om året! det är ju helt sjukt att han har mindre lön än spelare som robert nilsson, hjalmarsson och backlund som bara är fjuttiga juniorer i NHL och som inte satt några större fotspår här hemma i sverige :O helt sjukt. sen beror det ju klart på hur viktiga de är för laget, roller, och hur de presterat i laget o.s.v men med en sån klass skildnad mellan de olika parterna är det komiskt att hörnqvist tjänar nästan minst av samtliga 42 svenskar i NHL..

adjö.

1a juli


tänkte skriva lite om vad jag tycker om Hvs nyförvärv den här säsongen. men först ett stort grattis till Hvs 91a Adam Almqvist som gick som pic nr 210 i sjunde rundan i NHL draften. enda Hv spelaren som blev draftad iår, och det var väll inte särsilt oväntat att just detroit skulle välja en svensk? adam kan ju faktiskt bli stor, ja menar.. henrik zetterberg valdes inte heller fören i slutet det året han var med i draften och kolla vem som regerar i NHL nu, jo Z är målkung i red wings och en av ligans bästa centrar.

Oscar sundh, började sin karriär på elitnivå i djurgården under 2 säsonger, 2003-2005. och sedan åkte han över till USA för collegehockey under ett år. han kom sen hem till sverige och sundsvall, spelade i timrå i 3 säsonger. visserligen är oscar ung, men jag tycker inte han gjorde så väldans mycet poäng där. 9 poäng blev det i fjol på 52 matcher, njaa inte riktigt Hv klass på en forward tycker jag.. men vi får se, han säger själv att han är en vinnarskalle och är en "jobbig jävel" ute på isen, så jag hoppas att han visar det också!
Hv har ju satsat mycket på juniorer inför den här säsongen, kul tycker jag. det är framtidens Hv spelare så det är lika bra att de får chansen redan nu. kolla på tedenby, han har ju redan trollat med magiska mål under sina 2 år i HV. såg föresten att han ska opperera sitt tandkött snart, han blev ju av med 2 framtänder för ett tag sen under en junior träningsmatch i USA. de säger  att han kanske kan ha framtänder i framtiden men inte säkert..

Stefan pettersson - SSK, är det inte dags att komma hem nu? jag vill se dig i den blåa tröjan igen. fighting player med en bra bössa.

Fridolf aka Larsson, är defenitivt världens största tönt.  SSK FJOLLA :)
hoppas du är nöjd nu när du får vara med på sveriges bästa blogg!


RSS 2.0